woensdag 4 februari 2015

Biesbosch honing

Het schijnt dat er 's zomers veel honing gehaald wordt in de Biesbosch. Het is een publiek geheim onder imkers dat daar veel springbalsemien groeit. Het is een exoot, dat wil zeggen een plant die van oorsprong niet in Nederland voorkomt. Maar wat imkers betreft kunnen in ons land niet genoeg balsemienen staan. Ze geven namelijk heel veel honing.

Dus ik had mijn stoute schoenen aangetrokken, dat wil zeggen schoenen die een spatje modder kunnen verdragen. Want men is rond de Biesbosch flink bezig met het project 'ruimte voor de rivier'. En dus zijn wegen verlegd, grond opgehoogd of juist afgegraven, en dat in mega-hoeveelheden.

Ik ben langs wel 10 boerderijen geweest. Al bij de eerste boerderij bleek dat meerdere imkers op het idee waren gekomen te vragen of er bijen op het land van de boeren mochten staan. En alle boeren zaten al vol met imkers. Hm. Dat is dan wel jammer. Maar ja, zou het wel een goed idee zijn om bijen op het land van deze boeren te zetten, als er toch al zo veel imkers hun bijen daarheen brengen? Bij een boer stonden meer dan honderd bijenkasten 's zomers... het kan toch niet dat al die kasten honing opbrengen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten