woensdag 18 maart 2015

Honing desinfecteert wonden

Honing is natuurlijk goed voor bijna alles, met name volgens de imker. Maar er zijn ook professionals in de geneeskunde die honing herontdekt hebben.

Één daarvan is Dermaprof. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in wondverzorging. Het verband dat zij gebruiken wordt Honeysoft genoemd. En zoals de naam zegt: er zit honing in verwerkt. Natuurlijke honing bevat een stof die zorgt dat bacteriën gedood worden. Dus zorgt honingverband er voor dat een wond ontsmet wordt.

Het Leids Cytologisch en Pathologisch laboratorium heeft een pilot onderzoek gedaan naar honingzalf (Mesitran, 45% honing) en concludeert dat het een goed middel tegen zowel bacteriën en schimmels is.

Een onderzoeker uit Wageningen beaamt deze resultaten, maar zegt dat honing uit de supermarkt in het algemeen niet geschikt is voor wondverzorging. Www.gezondheid.be zegt dat "alleen koudgeslingerde ecohoning geschikt is voor wondverzorging". Komt en koopt allen bij de echte imker!

Als laatste: een Medihoney, een bedrijf dat Manuka honing verwerkt in medicijnen, heeft een hele pagina met allerlei onderzoeken die de werkzaamheid van hun producten aantonen.

Als ALLERlaatste: www.wondzorg.be laat de volgende voordelen zien van behandelen van wonden met honing:
  • Verminderde kosten van verbandmateriaal en antibacteriële middelen.
  • Snellere heling
  • Het voorkomen van heelkundig verwijderen
  • Het voorkomen van skin grafting
  • Gemakkelijkheid in gebruik, laat toe de patiënt zijn eigen wondverzorging thuis uit te voeren, wat de verpleegkosten doen verminderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten